O ministrantském časopise Tarsicius a články z tohoto časopisu; www.tarsicius.cz

Říjnový Tarsicius informuje - Orel už není žádné mládě

Říjnový Tarsicius informuje - Orel už není žádné mládě

Oslavy 100 let Orla,  kněžská organizace Pacem in terris, florbal, duchovní slova a zamyšlení, soutěže, vtipy, luštěnky, komiksy, ministrantská etiketa, raketoplán, nejrychlejší... tak to je jenom několik článků, které si můžete přečíst v říjnovém Tarsiciovi.

Jablonec nad Nisou:  V říjnovém Tarsiciovi se můžete zasoutěžit o vstupenky na hudební festival VOX do Prahy, můžete se také těšit na informace o florbalu, nebo jakého svatého má rád arcibiskup Otčenášek. V rubrice nej se věnujeme odrůdě nejrychlejších, ale zabrouzdáme i do vod minulých, do časů nadvlády komunismu a jaký měla v té době postoj církev v naší vlasti. Podíváme se konkrétně na kněžskou organizaci Pacem in terris.

Víte, že Orel už není žádné mládě??? Letos slaví 100 let. A o jakém dravci, že to mluvíme? No přeci o křesťanském. Konkrétně o křesťanské sportovní organizaci. Něco o tomto dravci a o oslavě, které proběhla na konci srpna v Kroměříži se dozvíte na našich stránkách. Navíc ke každému číslu máme dárek - balonek od Orla.

Jako každý měsíc nám můžete posílat své vtipy, které když budou dobré, tak je otiskneme, ale i když je neotiskneme, všichni, kteří nám pošlete své vtipy se zařadíte do slosování a když vás vylosujeme můžete vyhrát nějakou pěknou cenu. Takto za svůj vtip můžete něco zajímavého vyhrát každý měsíc! Tentokrát můžete vyhrát pěkný keramický křížek, který má svoji velkou hodnotu. Vyráběli ho totiž sami vězňové. Že by se díky Tarsiciovi dali na víru? No nevím. Kéž by. Tak neváhejte a vtípkujte! Vždyť s úsměvem a s vtipy je svět veselejší!

Když jsme u těch soutěží, tak vás chci také upozornit, že nadále pokračuje soutěž se Zonerem. V tomto čísle se naučíme vyrábět plakáty.

 

Časopis je koncipován pro děti od 7 do 17 let, především pro kluky, ministranty, ale své si zde najdou i starší (např. vzdělávání se ve víře, věcech duchovních, rozhovory apod.) Časopis je rozdělen, že stránky 7, 8 jsou pro úplně nejmenší (luštěnky a komiks). Další stránky jsou pro starší - 10-12 let, následují stránky pro ty úplně nejstarší. Od prosince budeme přidávat 2 stránky pro nejmladší. Liturgie pro nejmenší, 2 stránky komiksu, luštěnky.

 

Časopis Tarsicius dostává každý zájemce. Náklady na jeho vydávání jsou hrazeny z dobrovolných darů.  Přibližná cena jednoho čísla je 31 Kč a celoroční předplatné je přibližně 341 Kč. Objednat si ho můžete na stránce www.tarsicius.cz , nebo na telefonu redakce 775 598 604.

Jan Lukeš, redaktor časopisu

mob.: +420 777 626 984

e-mail: [email protected]

web: www.tarsicius.cz

www.signaly.cz/jenda

 

 

Zobrazeno 1186×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková